About Fidzly

My photo
One name that quite unique administered by my father to me. That S.W.T Servant Of Allah Born Around Sacred Date 6th of October Chicken Year. Stay in a remote village yet full with past history. Having Blog that can find peace at a time experience boredom.

Fidzly Friend

Fidzly Friend
Imam Muda!! DEM1S3

Premier League

Bola Cinta:-)

                   
Liverpool history, photos

Followers Fidzly:-)

Masa Untuk Berulang Ke Port Dickson


Assalamualaikum


Tengok jam, pukul 2.43 pagi. Hmm ~ Bangun dari tidur dan tengok calender. Eh eh ~ hari ini dah 18hb lah ~ Maknanya aku dah kena balik PPD dah ~


Cepatnya masa berlalu. Sumpah aku cakap. Kejap betul masa berlalu. Rasanya baru semalam aku dengan kawan-kawan aku tengah jawab paper final. Rasanya baru semalam aku dengan kawan-kawan aku duk kemas-kemas dewan lepas habis dinner. Rasanya baru semalam aku dengan kawan-kawan aku pergi merehatkan minda di Teluk Kemang dan rasanya baru semalam aku dengan kawan-kawan aku bertungkus-lumus study untuk subjek electric walhal otak dan jasad sebenarnya dah tak ada kat sini sebab duk melayang-layang kat rumah -.-


Cepatnya masa berlalu -.-


Lepas sarapan aku masuk PPD dah. Aku tak tahu siapa lagi yang balik 18hb sebab selalunya aku dengan Member akan plan sama-sama untuk masuk PPD sama-sama dan kemudian pergi PolyMall sama-sama. Tapi untuk semester ini, dah tak ada dah ~ Hmm ~ Jujur aku cakap, aku tak dapat bayangkan macam mana kehidupan aku kat PPD nanti tanpa dia


Kenapa aku masuk awal? Sebab aku tak suka lah macam esok start kelas, hari ini aku dah penat duk kemas-kemas barang. Sebab aku ni kalau bab-bab mengemas memang mengambil masa yang lama. Lagipun atleast 20hb tu aku boleh lah beronggeng-ronggeng dengan kawan-kawan aku yang lain sebab aku dah siap kemas barang. HAHA :D


Barang-barang semuanya aku tak berapa pasti dah kemas semua ke belum. Aku dah kemas dah semalam cuma aku rasa macam tak lengkap je. Aku tak tahu apa yang tak ada lagi dalam senarai barang-barang yang nak bawak ke PPD tue -.-


Hari ini sambung packing lagi. Ingat Na beli meja mcm ni kat rumah sewa nnti.. Ala-Ala Jepun :)


Okay ~ got to go ~ Aku nak pergi download lagu. Ape sal lah sume lagu yang aku download semuanya lagu separuh-separuh je -.- Tak penuh macam yang aku dengar kat radio tue? Tensen aku
Category: 0 comments

Koleksi RayBan!!

Td Fidzly Baru Beli Spec. Jenama Okey,, Ini Adalah Cermin Mata Yg Kelima,, Hahaha,,
Ari Ni Aq na TunJuk KoLeksi RaybAn And OKeY.. :)



Model: RB 2143 Wayfarer II



Model: RB 2143 Wayfarer II

                      WAYFARER GRADE 5A & 3A RB2140
Grade 5A (original grade)
Code: 2140BLMATTEM5A
Price: RM140



RAYBAN AVIATOR RB3025/RB3026
MEDIUM SIZE 58[]14 AND LARGE SIZE 62[]14
FRAME: SILVER
LENS: MERCURY/MIRROR
CODE: SSCM(medium) SSCL (large)
PRICE: RM70

Category: 0 comments

Lawatan Imam Muda Dem1s3 Ke Muzium Tentera Darat Port Dickson

Satu Hari Sebelum Exam Engineering Science,,
Imam Muda DEM1S3 Telah Mengadakan Lawatan Sambil Bergambar Di Muzium Poli PD,,

Transport 

Bumblebee WHE!!
Driver By



Tempat Dikunjungi






















Category: 0 comments

Kawan Terbaik!!!

MeMpuNyai SeOrang KawAn Permpuan Yang memahami dan senTiasa MengaMbil Berat.. 


DIalah (Fatin Heizen!!!)


NOR FATIN FATEHAH


BERASAL DARI BANTING SELANGOR


TINGGAL DI JERANTUT , PAHANG


BEKAS PELAJAR SM TEKNIK BENTONG


LAHIR PADA 18 MARCH DI HOSPITAL BANTING
















DisEbalik Cerita:-


~ First Add kat FB,, Seperti biase,,
~ Menuntut sama poli kat Fidzly di Politeknik Port Dickson
~ Beliau Seorang yg perIang..
~ Amat Aktif Dalam Sukan Netball..
~ Fidzly mengEnali lebih Kurang 5 bUlan,, lame tu
~ Tetapi Dia telah menJady Kepunyaan Org..


Hahaha:)


sampai Disini cerita Harini... Len Kali Aq MasUk Kn eNtry Baru,, Hahahah,,


To Fatin Heizen,, 


Jgn LuPe Baca Ni!!
Category: 0 comments

Novel Cinta Terhenti 2

Novel ini ialah penyambungan yang Fidzly sebelum ni Post kan di blog ini. Zack telah mendapat menyambung pengajian di Salah sebuah IPT di Pantai peranginan yang terkenal. Zack melibatkan diri dalam jurusan 'DEM Engineering'.. Selepas Sebulan setengah Zack berada di sini Zack dikenali oleh rakan-rakannya sebagai 'Playboy Besar'.. Zack telah berkawan dengan ramai wanita disini.. Sehinggakan rakan-rakannya cemburu mlihatnya,, Suatu hari Zack mengenali seorang perempuan yang mengambil jurusan yang berkaitan dengan perniagaan,, Pada mulanya Zack rapat dengan perempuan tersebut.. Tetapi sudah lama kemudian Zack mengenali Rita.. Rita berkata Zack seolah-olah  bersifat ' lebih-lebih'.. Semenjak itu, Zack tidak lagi menghubungi Rita.. Zack bersama rakan-rakannya keluar membeli makanan untuk alas perut pada waktu malam,, Zack mengenali 2 orang perempuan yang digelar 'ORANG AWAM' yang bernama Fatin Dan Ain.. Zack begitu mesra dengan beliau sehinggakan Zack dapat melupakan Rita dalam sekelip mata... Zack masa yang sama mengenali seorang perempuan yang mempunyai nama yang agak unik.. Mereka mengenali dan akhirnya berkawan seingga ke hari ini..
Category: 0 comments

Memories At PLKN Hijrah!!


 
Bukan Siri 1 Tetapi Siri 2


hye.. fidzly baru saja keluar dari plkn..  mesti you all semua nk tau mcm mane kehidupan di plkn.. Pada tarikh 15hb mei 2011, aq telah berangkat ke PLKN HIJRAH pada jam 10.30am dari Stadium Selayang.. Aq sampai di plkn pada jam 3.30 petang... Operasi membotakkan kepala telah belangsung pada keesokan harinya.. Aq slah seorang warga kompeni alpha yg terdiri daripada 44 wira..


Bendera Kompeni Alpha Siri 2/2011
Majlis perlantikan jawatan sebagai penghulu, sarjan and ketua kompeni berlangsung pada 22 mei pada jam 2.30 ptg.. ketua kompeni alpha ada la..
















Brother Diniey.. Ni taiko besar Alpha..


















Kelas CB adalah kelas yg dikatakan sebagai kelas tadika.. hahaha.. kelas ni bukan kelas tadika tetapi kelas ini ingin membentuk jati diri kita... Kelas CB mempunyai pelbagai kerja termasuk pembentangan visual.. 


Wira Wirawati Alpha
Gambar ni diambil mase time duti pada tanggal 2 Julai 2011.. Ni kali kedua kompeni alpha duti ahad dan ini kali terakhir aq duti bersama diorang.. Duti ahad ni ada duti bagi mengawal pelawat yg datang ke kem plkn untuk melawat pelatih..


ALPHA!! Wikitera..



PT pagi dilakukan pada setiap pagi.. PT pagi adalah pembarisan dan senaman untuk pelatih-pelatih..

Gambar diambil selepas aq PT Pagi..
 RAKAN KARIB

Ismalizam


Ahmad Firdaus

To be Continue....
Category: 0 comments

Study @ PolyTechnic Port DickSon..


Tamat sudah PLKN.. Aq menyambung pengajian di Politeknik Port Dickson.. Aq akan menjalani latihan disini selama 6 bulan iaitu semester 1 sebelum aq berpindah ke Politeknik Sultan Azlan Shah (PSAS). Politeknik ini berhampiran dgn. pantai Teluk Kemang.. dan terdapat kemudahan disini seperti PolyMall..



JKM atau Jabatan kejuruteraan Mekanikal adalah jabatan bagi program yg aq ceburi iaitu program Diploma Engineering Mechatronic (DEM)..
Program ini meliputi dua program iaitu mekanikal dan elektrik..

Seterusnya Akan Ku Ceritakan Kisah Rakan-rakanku disini...

Category: 0 comments

Pergi Ke PLKN???

Hari ini nak cerita mengenai Kem yang memberi semangat jati diri dalam kalangan remaja iaitu kem PLKN,,,
Information ini diketahui jam 10.30 malam,, 


Semakan Status Terpilih Dan Semakan Penempatan Bagi Siri 8/2011

NAMA : MUHAMMAD HAFIZ BIN MAZLAN
NO. KAD PENGENALAN : 931006146453
KUMPULAN : 2
PUSAT BERKUMPUL : STADIUM MAJLIS PERBANDARAN SELAYANG
NEGERI PUSAT BERKUMPUL : SELANGOR
NAMA KEM : KEM PLKN KG. HIJRAH, PENOR, PEKAN PAHANG
ALAMAT KEM : KAMPONG HIJRAH
PENOR

POSKOD KEM : 26610
BANDAR KEM : KUANTAN
NEGERI KEM : PAHANG
TARIKH LAPOR : 15-MAY-2011
MASA LAPOR : 9:30 PAGI
NPP :
CATATAN :
Category: 0 comments

Ujian Memandu Menggunakan Transmisi Auto??

Pelatih Yang mahu mendapatkan lesen memandu akan dibenarkan menjalani latihan dan ujian menggunakan kenderaan transmisi automatik tidak lama lagi Selepas kerajaan meluluskan penambahbaikan silibus kurikulum latihan memandu sedia ada menggunakan kenderaan transmisi manual.

Berikutan itu, mereka yang lulus ujian menggunakan kenderaan transmisi automatik akan mendapat lesen yang mengandungi catatan khas sebagai kenderaan khas automatik dan hanya dibenarkan memandu kenderaan transmisi automatik sahaja. Manakala yang memilih memandu menggunakan transmisi manual boleh memenadu kedua-dua jenis kenderaan.



Transmisi Automatik


Transmisi Manual

 kurikulum baru itu sudah siap sepenuhnya dan dijangka diperkenalkan tidak lama lagi selepas Kementerian Pengangkutan melalui Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) menerima peruntukan daripada kerajaan.

“Pelaksanaan sistem itu selaras permintaan orang ramai, manakala penambahbaikan silibus kurikulum akan turut memasukkan elemen nilai tambah untuk melahirkan pemandu kompeten, berhemah dan berdisiplin.

“Melalui sistem terbaru itu, calon mempunyai pilihan untuk menjalani ujian memandu menggunakan kenderaan transmisi automatik, berbanding sekarang yang membenarkan mereka menggunakan kenderaan manual sahaja.

“Kerajaan mendengar permintaan orang ramai berikutan penggunaan kenderaan transmisi automatik semakin meluas di negara ini. Saya tidak menjangkakan institut memandu akan menghadapi masalah untuk menjayakan sistem baru itu nanti,

 penambahbaikan silibus bertujuan memantapkan kurikulum latihan memandu secara komprehensif bagi melahirkan pemandu yang bukan saja mahir mengendalikan kenderaan dan mengetahui peraturan jalan raya, malah meliputi penerapan aspek menyeluruh.

Bagi tujuan itu, suntikan input diperoleh daripada pelbagai pihak berkaitan, berkepakaran dan berkepentingan, termasuk Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS).

Sementara itu, Presiden Persatuan Institut Memandu Malaysia (PIMA) , Mat Aris Bakar, berkata penambahbaikan silibus berkenaan adalah yang pertama kali dalam tempoh 13 tahun kurikulum latihan memandu dilaksanakan setakat ini.

Pada Mesyuarat Agung PIMA di Kota Bharu pada 18 Mac lalu, beliau berkata, Ketua Pengarah JPJ, Datuk Solah Mat Hassan, memaklumkan ahli persatuan bahawa kurikulum baru berkenaan lebih efektif serta membabitkan elemen kognitif dan psikomotor yang antara lain memberi penekanan terhadap aspek pengurusan risiko dan emosi.

“PIMA menyambut baik penambahbaikan silibus kurikulum latihan memandu ini dan akan memberikan kerjasama penuh menjayakannya. Pelaksanaan itu juga akan memerlukan kira-kira 12,000 tenaga pengajar di sebanyak 174 institut memandu seluruh negara menjalani kursus secara berperingkat,” katanya.

Mengenai laporan akhbar semalam yang memetik Solah sebagai berkata, ada institut memandu menggunakan khidmat tenaga pengajar tidak terlatih dan kenderaan tiada perlindungan insurans bagi melatih calon yang mahu mendapatkan lesen memandu, Mat Aris mengaku terkejut dan menegaskan perkara sedemikian tidak sepatutnya berlaku kerana ia membabitkan keselamatan.
Category: 3 comments

March Kembali...


Pejam Celik kita sudah memasuki bulan march.. Rasa sekejap.. Kepada rakyat malaysia yang lahir ke dunia pada bulan march.. mereka semestinya menyambut ulang tahun kelahiran..

Rakan-Rakan Fidzly yang menyambut ulang tahun kelahiran bulan March:-

Atok Talib - Umur 18 Tahun

Ilyia Edmund - 18 Tahun
Dhila Yusrif - 18 Tahun
Redzuan Suhaimi - 18 Tahun
Shazulaikha - 15 Tahun
Tini Kay Anne - ??
                                                            
By Fidzly:-
Photograper Sambilan
Category: 0 comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Angka Giliran:-)

Fidzly Visitor

Recent Post

Iklan!!

Iklan!!
Nutrien Cerdas Minda

Blog Saudara Mara